Skip to the main content
Open van dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:30 & Zaterdag 10:00 - 17:00

Het verhaal van Casambi

Wat is Casambi?

Casambi is een besturingssysteem voor licht, raamproducten en andere apparaten. Heel toegankelijk en zeker niet kostbaar t.o.v. KNX systemen. Lekker simpel gewoon voor één lamp te installeren dat kan. Ook lekker extreem kun je bijna je gehele huis verlichting, raamproducten en apparaten schakelen kun je met Casambi uitrusten!

Ben ik ouderwets zonder Casambi?

Nee met schakelaars en dimmers kun je uitstekend licht aan/uit zetten en een beetje prettig instellen qua licht intensiteit. Mij is gebleken, na wat studie naar Casambi, dat deze techniek veel mogelijkheden bied, veel gemak en plezier. Deze techniek snap ik nog en kan daar mee omgaan. Sterker nog ik heb klanten van boven de 80 jaar waar ik verbaast ben dat zij Casambi een verrijking vinden en vooral begrijpen en leuk vinden!

Dat is de reden dat ik u aanraad u eens in Casambi te verdiepen, door ons te laten adviseren!

 

Waarom zou ik Casambi gaan gebruiken?

De prijs van de dimmers is nagenoeg gelijk aan die van een muurdimmer. Een Smart Phone heb je al als je van mijn leeftijd bent. Een Tablet ligt denk ik al op de helft van alle salontafels. Dus de kosten vallen mee. Ok de dimknoppen/schakelaars zijn duurder, maar deze zijn vrij te plaatsen zonder draden te trekken en wekken ook zelf hun stroom op om te kunnen werken.

Gemak, dus Ok b.v. plak die schakelaar op je aquarium op het glas of leg een afstandbediening in je auto! Die Puls drukkers of afstandsbedieningen praten snoerloos met alle apparaten.

Casambi kan veel meer, kan schakelen of dimmen op tijd, zelfs rekening houden met zonsonder of -opgang, kan momenten van de dag op tijd iets doen, schakelen. Kan iets doen terwijl je op vakantie bent.

De nieuwe generatie lampen! Veel nieuwe lampen b.v. de nieuwe collectie van Oligo, kunnen veranderen van kleur tussen 2200°Kelvin tot heel wit 5000° Kelvin. Dat is fijn, lekker de avond in de winter kaars “geel’ licht, dat kan maar  niet met je huidige dimmer of schakelaar. Wel met Casambi besturing op afstand.

Kom kijken!

Kom langs om dit product te ervaren of maak een afspraak voor gratis persoonlijk advies.

Maak een afspraak

Vragen? Contact ons of kom langs

Producten van Casambi

Is Casambi Veilig?

De besturing van Casambi vindt plaats via Bluethoot, dus binnen een bereik van 30 meter mits je over een Password beschikt! Via internet b.v. door jezelf vanuit het buitenland alleen wanneer je b.v. bewust een Tablet aan hebt laten staan in de woning. Stel dat je account wordt gehacked dan gaat je licht aan en uit…. interessant? Als het niet leuk wordt, een nieuw account aanmaken en door met je Casambi.

Casambi een Hype of voor korte tijd?

Dat denk ik niet, het is een nieuwe ontwikkeling, die meer mogelijkheden geeft in comfort en gemak. Casambi is een slim concept. Het merk Casambi maakt Chips, waarin communicatie met dim schakel units goed is georganiseerd. Casambi verkoopt zijn Chips aan Slimme en degelijke elektronica  bedrijven. Ieder goed op zijn eigen vakgebied, nu gebundeld. Wat mij betreft de 1+1 = 3 formule, Met een lange levensverwachting vanwege de veelheid aan belangen! Niet Tijdelijk en dus geen tijdelijke Hype wat mij betreft, het is blijvend!

Je kunt het gebruiken als ook jij er klaar voor bent. Neem contact op met ons Smits Designcenter voor de mogelijkheden!

Mijn inspiratiebron is een absolute specialist, Tom van Buuren van Art4Light.nl

Harry Bergen Henegouwen

Producten van Casambi

FerroLight Design Flow Lucent
Ferrolight

FerroLight Design Flow Lucent

Vloerlamp flow in een transparant jasje.
Bekijk product
FerroLight Design Flow
Ferrolight

FerroLight Design Flow

Vloerlamp Flow is vederlicht met vloeiende lijnen.
Bekijk product
FerroLight Design Iyo Q
Ferrolight

FerroLight Design Iyo Q

Rank design met groots lichteffect.
Bekijk product
FerroLight Design Iyo Yin Yang Q
Ferrolight

FerroLight Design Iyo Yin Yang Q

Dubbel lichtplezier, geheel in balans.
Bekijk product
FerroLight Design Zeus
Ferrolight

FerroLight Design Zeus

Staande lamp Zeus geeft een mythische gloed af, in ieder interieur passend.
Bekijk product

Wij hebben Casambi toegepast bij diverse klanten gewoon voor één of enkele lampen en al een paar projecten voor alle verlichting in het huis.

Ons grootste project betreft tot nu toe 38 lichtbronnen, diverse pulsdrukkers en sensoren, tablets en Smart Phones!

We hebben ervaring! (en kunnen terugvallen op de experts)

Andere merken

Oligo

Innovatieve design verlichting volgens de nieuwste technieken met een stijlvol, strak uiterlijk.

FerroLight Design

FerroLight Design, innovatief Nederlands LED lichtmerk met de creativiteit van Ferdinand.