Skip to the main content
Open van dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:30 & Zaterdag 10:00 - 17:00

Het verhaal van familie van Diepen

Even voorstellen: familie van Diepen is een jong gezin met kinderen, net verhuisd naar een nieuwbouwwoning. Zij bezochten onze winkel om inspiratie op te doen en wilden graag interieuradvies bij het inrichten van hun toekomstige huis. Interieuradviseur Lisette Groeneveld – v. Bergenhenegouwen heeft hen van het begin tot eind geholpen.

Op een zaterdagochtend bracht het gezin ons een spontaan bezoek en als snel werden zij enthousiast van onze collectie. Zij zagen genoeg meubels naar hun smaak, alleen rees ook de vraag: hoe gaan wij deze meubels combineren en neerzetten in onze woning? Lisette maakte een nieuwe afspraak om alle woonwensen te bespreken. Aan de hand van hun input, ging zij aan de slag met ons 3D tekenprogramma om een eerste ontwerp te maken. Familie van Diepen kon zich goed vinden in het voorstel. Samen hebben zij dit verder uitgewerkt en het resultaat mag er zijn!

Producten die familie van Diepen heeft gekozen uit de collectie

Oxxi
Bert plantagie

Oxxi

De Oxxi tafel van Bert Plantagie heeft een subtiel dun tafelblad in een speelse vorm.
Bekijk product
Luxaflex Duette Shades
Luxaflex

Luxaflex Duette Shades

Luxaflex Duette Shades: het meest veelzijdige raamproduct met eindeloos veel mogelijkheden.
Bekijk product
Luxaflex LightLine Rolgordijn
Luxaflex

Luxaflex LightLine Rolgordijn

Op een sfeervolle manier spelen met licht.
Bekijk product
De Ploeg
De Ploeg

De Ploeg

Een puur Nederlands bedrijf dat zich sinds 1923 bezig houdt met de productie van gordijn-...
Bekijk product

In de mix

In het adviesgesprek kwam al snel naar voren dat de klant een voorkeur heeft voor meubels met een verhaal, anders dan anders. Familie van Diepen houdt van modern, stoer, natuurlijke materialen en van de kleuren groen en blauw. Met het oog op de jonge kinderen wilden zij het liefst ook een kindvriendelijk interieur.

Met al deze punten heeft Lisette rekening weten te houden. In de eethoek staat een ruime eetkamertafel ‘Oxxi’ van Bert Plantagie met een stoere X-poot en stevige onderplaat in zwart staal. Daar bovenop ligt een donker blad van keramiek waarop lichte aderen lopen. Een ware blikvanger en tafel waarop geleefd kan worden. Familie van Diepen zit hier dagelijks om te eten, werken en te spelen.

Hetzelfde keramieken blad en het stalen frame komen terug in de zithoek bij de bank. Hier staat een mooie set van een salon- en bijzettafel ‘Layers’, eveneens van Bert Plantagie.

Voor het raam in de keuken adviseerde Lisette de DuetteShades van Luxaflex, om privacy te creëren en de lichtinval te reguleren. De stof met subtiel kleurverloop in blauwtinten heeft bovendien een isolerende werking. Eenzelfde kleurverloop met blauw komt terug in de gordijnen van De Ploeg bij de schuifpui. Zelfs voor raambekleding in de badkamer dacht Lisette mee. Rolgordijn ‘Lightline’ van Luxaflex is geschikt voor vochtige ruimtes en kan dus ook bij een douche of bad. Door het patroon van palmbladeren krijgt de badkamer een natuurlijke en ontspannen sfeer.

Design met een verhaal

Familie van Diepen werd enthousiast van eetkamerstoel ‘Tibbe’, een ontwerp van Bert Plantagie. Lisette adviseerde dit model vanwege het fijne zitcomfort en het moderne design. Grappig detail: het buizenframe doet denken een gebogen paperclip. Als bekleding raadde Lisette het cognackleurige leer aan voor een stoere look en het is eenvoudig schoon te maken.

Om de woning een natuurlijke uitstraling te geven, heeft Lisette voor de wandbekleding behang van Arte gekozen. Collectie ‘Selva’ illustreert een tropisch regenwoud met prints die doen denken aan bladeren en de schors van de bananenboom. Door de reliëfstructuren en lichtinval ontstaat er een spel van schaduw en licht, wat de wanden tot leven brengt. Zowel in de hal als in de zithoek van de woonkamer pronkt prachtig behang in groentinten.

De woonaccessoires van Pols Potten geven het geheel net iets extra’s en maken er een compleet plaatje van. Familie van Diepen voelt zich thuis in hun nieuwe woning en vonden het heel prettig dat het team van Smits Designcenter ook voor de realisatie heeft gezorgd. Dat maakte de verhuisklus een stuk makkelijker.

Gerelateerde producten

Harvink Dash
Harvink

Harvink Dash

De Harvink Dash eetkamerstoel staat natuurlijk op een dragend buitenframe.
Bekijk product
Leolux Columna
Leolux

Leolux Columna

De pure vormgeving van eettafel Columna past mooi in ieder interieur.
Bekijk product
Luxaflex Twist rolgordijnen
Luxaflex

Luxaflex Twist rolgordijnen

Een rolgordijn met een speelse twist: zonwerend, verduisteren en privacy in één.
Bekijk product
Kendix
Kendix

Kendix

Kendix gordijnstoffen voor de liefhebber van kwaliteit en schoonheid.
Bekijk product

Andere verhalen

Het verhaal van familie Nieuwhoven

Lees hier meer over een interieurontwerp van Ankie Jurriëns.

Het verhaal van familie Thiemens

Lees hier meer over een interieurontwerp van Lisette Groeneveld – v. Bergenhenegouwen.

Het verhaal van ...

Lees hier binnenkort meer over een interieurontwerp van Laura van Etten.