Opruimingsartikelen


Pode onderhoud

Onderhoud van je Pode meubel

Hoe onderhoud je jouw Pode meubel? Wat te doen bij vlekken? Om te zorgen dat je nog langer kunt genieten van je Pode meubel, hebben we een paar tips.

Verkleuring voorkomen

Plaats je meubel dan niet in 't volle licht. De kwaliteitsstoffen in de Pode-collectie zijn zeer kleurecht, maar tegen teveel direct zonlicht is geen enkele stof opgewassen. Leer is iets minder gevoelig, maar het advies blijft hetzelfde.

Schoonmaken

Om bekleding lang mooi te houden is regelmatig schoonmaken belangrijk. Zo kunnen kleine stofdeeltjes zich niet aan de bekleding hechten. Leren bekleding elke week even afstoffen. Groot onderhoud maximaal twee maal per jaar. Meubelstoffen wekelijks stofzuigen. Gebruik altijd het speciale mondstuk, daarmee voorkom je dat je het weefsel beschadigd raakt.

Groot onderhoud leer

Voor het onderhoud van leren meubelen, adviseren wij de Ecocleaner en Ecocare. Een veilig product dat in overleg met de producenten van leer getest is.

Groot onderhoud stof

Chemisch reinigen is mogelijk bij losse hoezen. Houd wel rekening met enige krimp. Roep anders de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf.

Vlekken op stof

LET OP: niks doen is beter dan het verkeerde. Een vlek die verkeerd is behandeld is haast niet meer te verwijderen. Verwijder vaste bestanddelen met een lepel. Leg een vochtige katoenen doek op de vlek. Zoek daarna uit wat de beste manier is om de vlek te verwijderen. Op www.james.nl vind je daarvoor de beste adviezen.

Vlekken op leer

Nooit te hard wrijven! Dat veroorzaakt glimmende plekken. Meestal zakt de vlek na een tijdje weg in de poriën.