Moodboard 2018

Moodboard, vol inspiratie met bijzondere thema's zoals Urban Jungle, Industrieel en Scandinavisch.

 

Moodboard 2018 Urban Jungle

Urban Jungle is een milieubewuste trend en draait helemaal om de natuur. Er worden vooral natuurlijke materialen toegepast. Hierbij kunt u denken aan onder andere hout, linnen en wol. Bij deze trend kunt u niet genoeg planten hebben in het interieur, hoe meer planten hoe beter. Niet alleen echte planten, maar ook plantenprints doen het erg goed bij deze trend. Denk bijvoorbeeld aan een wand met een plantenprint behang van Arte Avalon shield collectie. In deze trend worden vooral natuurlijke kleuren toegepast, denk bijvoorbeeld aan groen in allerlei tinten en aarde tinten. Bij deze trend wordt buiten naar binnen gebracht.

 

Moodboard 2018 Industrieel

Industrieel is een ruige, stoere en robuuste trend. Beton, glas en staal zijn de voornaamste materialen die worden toegepast. Staal wordt bijvoorbeeld toegepast in tafel poten en kasten zoals bij de Bert Plantagie Oxxi eetkamertafel en de Luna TV kast. De vloeren hebben vaak een rustige en koude uitstraling. Een vloer van Core-tec of Forbo Walton passen perfect bij deze trend. Qua wandbekleding kunt u denken aan een stoere of grove print bijvoorbeeld de Omexco collectie van Arte. Er worden vooral veel grijstinten, zwart en cognac als kleuren toegepast.

 

Moodboard 2018 Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur straalt vooral rust en eenvoud uit. Er worden vooral natuurlijke materialen gebuikt zoals hout en veel verschillende soorten stoffen. Pastelkleuren en taupe- tinten worden erg veel toegepast. Zie de bank Wing Divanbase van Jori, deze is uitgevoerd in de stof Galetti. Gevlochten en laagpolige tapijten van De Munk Carpets passen zeer goed bij deze trend. Er worden vooral ronden en organische vormen gebruikt. De ronde vormen zorgen voor een rustgevende en vriendelijke sfeer.