Complete collectie Leolux !

Complete collectie Leolux !

Opruimingsartikelen


Ontwerpproces

Leolux werkt samen met de beste designers van de wereld. Maar met alleen een goed ontwerp ben je er niet. Het ontwikkelproces kan vele maanden in beslag nemen en doorloopt altijd de volgende stadia:

Idee wordt ontwerp

Wanneer de keuze voor een ontwerp gemaakt is en het leolux-team besloten heeft welke samenstellingen en welk zitkarakter het model krijgt, beginnen de ontwikkelaars aan een schier onmogelijke taak: het idee van de designer omvormen tot een meubel dat recht doet aan het ontwerp en tevens binnen de leolux-collectie past. Dat idee is dan meestal slechts een schets of een schaalmodel, het brengt de droom over maar is technisch vrijwel onbruikbaar. Daarom wordt er een driedimensionale animatie gemaakt die het uitgangspunt vormt voor de latere werktekeningen. Letterlijk elk onderdeeltje van het meubel wordt in de computer vastgelegd en als het nog niet bestaat worden de specificaties uitgewerkt voor de afdeling of de toeleverancier die het straks moet maken.

ontwerpen

De eerste romp

Op basis van de computertekeningen wordt nu de eerste romp gefabriceerd die de basis vormt voor het eerste prototype en waarschijnlijk niet het laatste. Dit is puur handwerk en vereist veel vakmanschap. Mallen zijn immers nog niet voorhanden.

Schuim modelleren

Diezelfde uitdaging kent de volgende stap in het proces: als een beeldhouwer modelleert de productontwikkelaar blokken schuim tot passende schuimdelen om te bepalen hoe het vooraf gekozen comfort bij dit ontwerp het beste kan worden bereikt. De basis van het meubel is gelegd.

Proefstofferen

Nu onderzoekt de productontwikkelaar de mooiste stoffeerwijze. Nog steeds zonder mallen natuurlijk, de bekleding moet handmatig worden afgespeld. Daarbij moet hij rekening houden met de eigenschappen van stof en leer en moet het kunststukje straks goed herhaald kunnen worden in het naaiatelier en door de stoffeerders.

Klaar voor productie

Pas als alle details van het meubel goed bevonden zijn, worden de delen gedigitaliseerd en verwerkt tot mallen. Het model is gereed om te worden geproduceerd en kan worden opgenomen in de collectie om door u te worden gekozen.


Page 1 of 2