Complete collectie Leolux !

Complete collectie Leolux !

Opruimingsartikelen


Designers

De totale collectie van Leolux ontstaat uit het creatieve brein van een internationale selectie van ontwerpers die zich allen zeer verbonden voelen met het basisconcept van Leolux. Zij dagen Leolux uit om andere nieuwe wegen in te slaan of verbeteringen toe te laten. Leolux laat zich graag uitdagen want alleen zo kan je een toonaangevend meubelproducent blijven.

Jan Armgardt

Veel modellen van Jan Amrgardt heeft Leolux in productie genomen. Denk aan de Dolcinea, de Excalibur, Galathea, Papageno, Tango en Volare. De ronde vormen van de Pupilla zijn van de hand van Gabrielle Assmann. Axel Enthoven uit België tekende de Bella Bora en de Doppler, maar ook de Helical en de Patachou.

Cuno Frommherz

In de ontwerpen van Cuno Frommherz draait het om “eenvoud”. Verder moet naar zijn mening elk ontwerp een “uitvinding” in zich hebben. Leolux vertaalde de Frommherz’ ontwerpen in de Howlo, Howlazy en Cuno.

Jane Worthington

Jane Worthington ontwerpt knusse meubelen. Kenmerkende modellen van haar zijn de Vol de Rêve en de Gisa. De Scylla van Gerard Vollenbrock is een klassieker, een nuchter en vakkundig gemaakt ontwerp, herkenbaar aan zijn eenvoud.

Hugo de Ruiter

De ontwerper die zonder meer het meest aan de collectie van Leolux bijdraagt, is Hugo de Ruiter. Het centrale thema in zijn ontwerpen is “beweging”. De modellen: Antonia, Archipel, Bongo, Tam-tam, Calbuco, Catalpa, Cherubino, Faya Lobi, Hemingway, Izaki, Kikko, Paian, Princeps, Sjamaan, Thebe, Vidar.

Roy de Scheermaker

Als u de Pallone ziet, herkent u hem direct: grappig en bijzonder. Deze designfauteuil is niet alleen mooi, maar heeft bovendien een uitstekend zitcomfort. De rugleuning geeft een perfecte steun in de lenden. Hij is ontworpen door Roy de Scheermaker, die daarvoor samenwerkte met Boonzaaijer en Mazairac.


Page 1 of 2