Meister lamelparket

Meister

De wonderschone tekening van het hout geeft uw interieur een natuurlijke sfeer. Uit het grote assortiment van Meister lamelparket kunt u de mooiste legpatronen kiezen, van visgraat en stroken tot lange delen tot wel 4,20 meter lang. Of misschien houdt u wel van design-elementen zoals de rechthoek. Deze rechthoekige deeltjes worden tussen de kopse kanten aangebracht, waardoor een uniek dessin ontstaat: uw enige eigen natuurlijke vloer met een speelse uitstraling.

Dik

Meister lamelparket heeft een houtdikte van 2,5 mm. De totale dikte van het parket bedraagt minstens 13 mm. Hiermee heeft u het voordeel van echt hout op een vormvaste onderlaag. Bij intensief gebruik kunt u na een aantal jaren overwegen het Meister lamelparket te schuren. Vanwege de dikte van 2,5 mm kunt u het parket minimaal twee keer schuren. Dit is voldoende voor jarenlang plezier van uw natuurlijke vloer.

3 typen lamelparket

Bij Meister lamelparket onderscheiden we 3 typen: landhuisdelen (dit zijn lange planken tot 4, 2 meter lengte), stroken (korte stroken in bijzondere vormen, bijvoorbeeld visgraat) en classic (dit zijn 3-strooks smalle vloerdelen).

Ook bij de afwerking kunt u kiezen, bijvoorbeeld uit natuur geolied of UV-geolied. Deze laatste variant heeft het voordeel dat er minder verkleuring van het hout optreedt. Zeker beuken vloeren hebben de neiging het eerste halfjaar donkerder te worden. Dit kan met de UV-olie afgezwakt worden. Ook afwerking in milieuvriendelijk laklagen behoort tot de mogelijkheden.

Geschikt voor vloerverwarming

Alle Meister lamelparket is geschikt voor warmwater-vloerverwarming. Ook een elektrisch bediende vloerverwarming is mogelijk mits deze wordt ingebouwd in een plavuizen- of betonvloer en dus niet als folieverwarming op de betonlaag ligt. De verwarmingsslangen moeten over het gehele oppervlak worden verdeeld en mogen niet slechts gedeeltelijk aanwezig zijn. U moet rekening houden met een maximale oppervlaktemperatuur van 26ºC.

Deze vloeren zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes (badkamer, sauna etc.).

Het leggen

Meister lamelparket is geschikt voor zwevende plaatsing. Dit is zelfs vereist bij beuken, gestoomd beuken en esdoorn vanwege de natuurlijke krimp- en uitzeteigenschappen het hout. Hierdoor kunnen voegen aan de kopse kanten optreden. Dit versterkt het natuurlijke effect van Meister lamelparket.

De vloeren worden gelegd met het unieke masterclic Plus systeem. De vaklieden van Smits Designcenter weten als geen ander het Meister lamelparket bij u thuis te leggen. Moeilijke hoekjes worden zorgvuldig afgewerkt. Optionele LED-verlichting wordt vakkundig aangebracht.

Meister bij Smits Designcenter

U heeft alle vrijheid om te kiezen uit het enorme assortiment van Meister lamelparket. U heeft zeer veel mogelijkheden. Graag adviseren wij u welke vloer het meest geschikt is in uw situatie. Daarbij letten we op uw voorkeuren, ligging van de kamer, lichtinval, gezinssituatie en uw budget.