Jori

Jori

Opruimingsartikelen


Kwaliteitsleder

Meer dan vijftig jaar ervaring en liefde voor het vak maken van Jori dé lederspecialist. Leder is een soepel en sterk natuurproduct dat zich uitstekend leent voor de aankleding van onze designmeubelen.

Stierenhuiden

Jori gebruikt uitsluitend Europese huiden van topkwaliteit uit Scandinavië, Italië, Oostenrijk en Zuid-Duitsland. De huiden worden uiterst streng geselecteerd en gecontroleerd. Absolute kwaliteit is Jori’s handelsmerk. De stierenhuid is in vergelijking met koehuid vormvaster en minder elastisch. De huid van koeien is door het kalveren immers uitgerekt en minder rekbaar geworden. Daarom verwerkt Jori voor alle kritische delen van de bekleding enkel stevige huiden van stieren.
 
Hoe dikker de huid, hoe meer golvende plooien en voor sommige modellen mooier te stofferen dan relatief dun leder. Elke huid die voor een Jori zitmeubel gebruikt wordt, is minstens 1,4 mm dik. Omdat het altijd de bovenzijde van de opperhuid betreft is het leder bestand tegen scheuren en zorgt voor een volle touch en een superieure kwaliteit. Een dikke huid maakt bovendien een optimale afwerking mogelijk.

Elegantie

Geen overtollige naden dankzij grotere huiden. Stierenhuiden uit Europa zijn groter dan huiden uit andere werelddelen. Een gemiddelde Europese stierenhuid is 5 m² . Vooral voor banken is een grote oppervlakte belangrijk. De afwerking vereist minder naden, waardoor uw zitmeubel aan elegantie wint.

De keuze van leer

Leer is een echt natuurproduct, waar huidstructuur, insectenbeten en dikte variëren. Leer is er in alle kwaliteiten. Generfd leer ook wel volleer genaamd is de waardevolste leersoort. Het heeft een bijzonder lange levensduur. Dit leer wordt uitsluitend uit de bovenste huidlagen gemaakt. Karakteristieke kenmerken zijn nerven op het oppervlak en de gelijkmatige dikte. Dit in tegenstelling tot splitleer, een kwalitatief minderwaardig leer dat uit de onderste huidlagen afkomstig is. Splitleer wordt vaak kunstmatig geprint om het meer op generfd leer te laten lijken. Splitleer komt u niet tegen in de kwaliteitsmeubels van Jori.

leersoortenGelakte leersoorten onderscheiden zich door een groter gebruiksgemak. Ze zijn robuuster, eenvoudiger te onderhouder en verschieten minder. Bovendien zijn de natuurlijke kenmerken van het huidoppervlak minder goed zichtbaar, de leersoorten geven een egaler beeld.

Comfort, gekenmerkt door grip, zachtheid, soepelheid en mate van ademing, worden door natuurlijke ongecorrigeerde en licht gepigmenteerde leersoorten bereikt. Dit zijn de exclusiefste en duurste soorten, omdat ze slechts in zeer beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn.

anilineleerAniline leer

Aan deze fijnste leerkwaliteit voldoen slechts zeer weinig runderhuiden. Nog geen 20% van het leeraanbod heeft een zo gelijkmatig nerfbeeld dat vereist is voor aniline leer. Natuurlijk leer, ook wel aniline leer genoemd, wordt in een vat geverfd. In water oplosbare kleurstoffen doordringen elke huidvezel en verven het leer door en door. De natuurlijke structuur van de huid met zijn open poriën blijft volledig behouden, net zoals alle natuurlijke kenmerken zoals instectenbeten en krassen van doornen. Met de zachte, textielachtige grip en de bijzonder goede ademing geeft natuurlijk ongecorrigeerd leer een uitstekend comfort.

Geen enkele leersoort mag aan direct zonlicht te worden blootgesteld. Zeker voor aniline leer is het goed deze raad op te volgen. Omdat aniline leer zich slechts in een paar natuurlijke tinten laat verven zijn in deze leersoort slechts een beperkt aantal kleuren te kiezen.

leerSemi-aniline leer

Dit type leer (ook wel licht gelakt leer) krijgt behalve de vatverf nog een lichte beschermlaag. De poriën blijven open en het leer onderscheidt zich door een gelijkmatiger kleur. Natuurlijke kenmerken zijn nog steeds te herkennen en ook hier een bewijs voor de zeer exclusieve kwaliteit. Voordeel van de gepigmenteerde laklaag is de hogere lichtechtheid en het groter gebruiksgemak in vergelijking tot zuiver aniline leer.

Afgedekt leer

Bij dit leer worden op het huidoppervlak kleurpigmenten aangebracht. De natuurlijke kenmerken van de huid blijven zichtbaar, maar zijn gedeeltelijk afgedekt. Het leer is minder zacht en soepel, maar is eenvoudig te onderhouden. Het is in de regel in een groot kleurenpalet verkrijgbaar. Deze leersoort wordt ook wel gelakt leer genoemd.

Smits Designcenter betrekt alleen meubelen van fabrikanten die de beste leersoorten gebruiken. Jori, Leolux, De Sede, Rolf Benz en Montis staan bekend om het gebruik van deze kwaliteitshuiden. Splitleer komt u bij ons niet tegen.

leer onderhoudZoals uw eigen huid heeft ook leer onderhoud nodig. Dan blijft het leer soepel en lang te gebruiken. Behandel uw leren bank of stoel daarom om de vier tot zes maanden. Zo behoudt u de eersteklas kwaliteit van het leer. Inlichtingen over het onderhoud van leer krijgt u van de adviseurs van Smits Designcenter.