Riva Bedrock plank tafel

Riva-1920

Bedrock plank tafel is een tafel die uitsluitend bedoeld is voor van design-houdende-natuur-liefhebbers. Het massieve bovenblad met knoesten en “natural sides” toont de natuur in haar ware pracht. Het blad van 5 cm dik eiken of notenhout met scheuren en spleten ligt op het ruw-ijzeren onderstel. Dit handgevormde en gesoldeerde ijzer is slechts afgewerkt met olie en versterkt het natuurlijke effect.

De asymmetrische vorm van bovenblad en de knik in het onderstel geven de bedrock plank tafel een unieke charme. De scheuren en spleten, de knoesten en de natuurlijke zijkanten tonen de natuur op zijn mooist. De spleten zullen afhankelijk van de vochtigheid van de lucht groter of kleiner zijn. Wellicht dat nieuwe spleten ontstaan (dit is volkomen normaal bij deze tafel).

De knoesten zijn behandeld met een speciale zwart-gekleurde was. Deze wordt verwarmd en eenmaal vloeibaar, wordt het gegoten op de knoest. Op kamertemperatuur koelt de was en stolt, waarna de knoest goed bedekt is. Het vakmanschap van Riva en de natuurlijke materialen zorgt voor unieke tafels.

Er zijn een aantal varianties in het bovenblad mogelijk. U kunt kiezen uit massief noten of eiken. Ook de wijze waarop de massieve delen het bovenblad vormen kunt u naar believen kiezen: losse delen of verlijmd aan een groot bovenblad. Als u kiest voor de losse delen, dan is een asymmetrische plaatsing mogelijk. Zo’n tafel heeft niemand.