Leolux Freyr

Leolux

Leolux Freyr 

2003. Design: Erik Munnikhof
 
De naam Freyr stamt uit de Noorse mythologie. Hij is de god van zon en regen en de beschermheer van de vruchtbare oogsten. Freyr regeert over de elfen en is de broer van de godin Freya.
 
De eerste “freischwingers”, ofwel vrij-verende fauteuils, stammen uit het begin van de twintigste eeuw als de ronde stalen buis zijn intrede doet in het meubeldesign. Uit één stuk buis wordt het complete frame gebogen, waarna alleen de zitting nog wordt toegevoegd. Het ronde staal heeft een strakke, bijna industriële uitstraling, maar zorgt er ook voor dat de fauteuil comfortabel veert.
 
De Leolux-fauteuil Freyr is een authentieke freischwinger met een eigentijds uiterlijk. Glanzend verchroomd met houten armleggertjes in tijdloos notenhout en een zacht gestoffeerde zitting. Ondanks het toegepaste materiaal is Freyr verrassend licht van gewicht. Het extra knikje aan de voet van de buis geeft Freyr zowel stabiliteit als expressie. Freyr vormt de nieuwe oogst van een samenspel tussen heden en verleden, van materiaal en techniek. Een beetje “retro” ditmaal, maar zonder overdreven nostalgie.

Technische gegevens

• Freyr is leverbaar als eetkamerfauteuil.
• De armleggers worden uitgevoerd in eiken, walnoot of gestoffeerde armen (alleen in leder, Alcantara of Comfort)
• Het frame wordt geleverd in chroom of alle Leolux-lak of epoxykleuren.
• Om Freyr optimaal toe te snijden op zijn ondergrond kunnen de kunststof glijdopjes ook worden voorzien van vilt.

Freyr is ook in een model zonder armleuningen leverbaar.

prijsvoorbeeld Leolux Freyr zonder armleuning in Senso leder :

Vanaf € 610,-