Opruimingsartikelen


Stefan Heiliger (1941)

Prof. Stefan Heiliger Geboren in 1941 te Berlijn Studie aan de Hogeschool voor vormgeving in Ulm en bij professor Wagenfeld in Stuttgart 1964 – 1977.

De ontwerpen van Stefan Heilger worden sterk beïnvloed door het sculpturale werk van zijn vader Bernhard Heiliger, een van de belangrijkste Duitse beeldhouwers van het naoorlogse tijdperk. Zijn nieuwste ontwerpen Arabella en Parabolica zijn daar een mooi voorbeeld van; modern en optisch interessant.

In 1996 presenteerde Leolux haar eerste elektronisch verstelbare meubel, naar een ontwerp van Stefan Heiliger. Danaïde was een ligeiland waarvan een deel onder de zitting kon worden gevouwen om een "normale" bank te vormen. Dit idee werd door Leolux later in verschillende andere meubelen verder uitgewerkt. Uit zijn bijzondere vormentaal ontstaan kleine puzzels, in elkaar grijpende rondingen die zijn opgebouwd uit slechts enkele lijnen. Deze methode zien we terug in de schommelfauteuil Canguro uit 2004. Stefan Heiliger bekleedt een professoraat aan de Hogeschool voor Vormgeving in Offenbach.