Opruimingsartikelen


Jan Armgardt (1947)

De design meubelen die Jan Armgardt voor bekende design meubelfabrikanten, waaronder Leolux heeft ontworpen, onderscheiden zich door hun tijdloze design en heldere vormgeving. Armgardt’s design meubelen hebben diverse prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Good Design Award (Chicago) en Goed Industrieel Ontwerp (Rotterdam). Sinds 1992 is Jan Armgardt als gastdocent verbonden aan de Technische Universiteit van Aken.

Armgardt studeerde binnenhuisarchitectuur en opende in 1974 zijn eigen ontwerpstudio. Uit hetzelfde jaar dateert zijn samenwerking met Leolux, de Nederlandse design meubelfabrikant waarvoor hij tal van design meubelen heeft ontworpen. Bekende ontwerpen van Armgardt voor Leolux zijn onder andere Tango, Volare, Papageno, Excalibur en Galathea, Armgardts meest recente ontwerp.

Armgardt is een voorstander van duurzame ontwikkeling, want in zijn visie is het immoreel om een versleten of ouderwets meubel na enkele jaren weg te gooien. Daarom experimenteert hij veel met materialen, waaronder papier, omdat papier volgens Armgardt het materiaal van de toekomst is. Armgardt’s streven naar duurzaamheid valt duidelijk af te lezen aan zijn ontwerpen die weliswaar strak van lijn, maar toch ietwat organisch van vorm zijn.

Veel ontwerpen van Armgardt gelden als design classics vanwege hun tijdloze vormgeving. Daarom passen de design zitbanken en fauteuils van Jan Armgardt uitstekend in elk modern interieur.