Leolux Ponton next

Leolux    |    Braun Maniatis Kirn Design

2008. Design: Braun & Maniatis

Platform voor zitideeën

Schuiven, draaien, koppelen en verplaatsen. Alles is mogelijk met Ponton. De kubistische elementen met draaibare ruggen nodigen uit tot oneindig experimenteren. Wil de een lekker onderuit een boek lezen en kijkt de ander liever een film? Geen probleem, want met Ponton creëert iedereen zijn gewenste zitmoment, zelfs op hetzelfde meubel. Schuif de elementen aaneen tot een hoekbank of draai de rugsteun om een chaise longue te creëren. Of nog beter: zet twee chaise longues naast elkaar. Voortaan is het meest comfortabele plekje op de bank geen twistpunt meer. U heeft er allebei een!

Ponton is ontworpen door het Duitse designduo Braun & Maniatis. Met Ponton bewijst het designduo opnieuw zijn kracht in het verenigen van design en comfort. Het lage zitlandschap heeft een moderne, jonge uitstraling. De bekledingsopties variëren van opvallende siersteken en gekleurde vlakken tot een leren bies langs de zijkanten. Losse kussens en twee poufs maken het speelse zitprogramma compleet.

• Ponton bestaat uit 1,5-zits- en 3-zitselementen, twee poufs, een armkussen, sluimerkussen en twee lendenkussens.
• Het 3-zitselement is uitgevoerd met twee draaibare ruggen, het 1,5-zitselement heeft één draaibare rug. De ruggen zijn in vier standen verstelbaar (4 x 90°), en draaien zowel binnen het element als over de zittingen van de andere elementen.
• Ponton is uitsluitend leverbaar in (dwars verwerkte) stoffen. De losse kussens zijn wel leverbaar in leder.
• Er kan gekozen worden tussen vier verschillende uitvoeringen wat betreft het stiksel en de afwerking.
• Ponton staat op gepolijst aluminium pootjes, leverbaar in twee verschillende hoogtes (standaard of +1,5, 3 cm).

De Ponton next is de uitgevoerd met een nieuw rug mechanisme, in plaats van omhoog trekken van de rug is deze nu meer comfortabel uitgevoerd met een gasveer.