Rolf Benz RB 50 jubileum model

Rolf Benz

In augustus 2014 is een heel mooi nieuw jubileum model gepresenteerd.

De RB 50 ! geínspireerd op het model van 1964 de Pluraform

Pluriform1964

en de Addiform hieronder

addiform 1964

Het Smits Design Center heeft deze mooie nieuwe bank de Rolf Benz 50 in onze showroom met zijn bijpassende draaifauteuil.

Een tipje van de sluier opgelicht door de Pers in Milaan

Via twitter of Facebook houden wij op op de hoogte. Als u per mail geïnformeerd wil worden meld dat via ons contactformulier, dan ontvangt u mail of een telefoontje contact

Het verhaal van de 1964 ! 

Rolf Benz een jonge stoffeerder voelt in die tijd heel goed aan. Enthousiasme over de geestelijke bevrijding richt hij in 1964 "Rolf Benz" op. Het allereerste banken en fauteuilprogramma van de jonge ondernemer is meteen een uiting van het nieuwe, moderne gevoel van ruimte: De addiform van Rolf Benz. Het breekt rigoureus met de traditionele, brave opstelling van een bank, twee fauteuils tegenover elkaar en een salontafel. De elementen van de addiform zijn flexibel en kunnen qua opstelling gecombineerd worden. Zo ontstaan met deze banken en fauteuils niet de gebruikelijke zitgroepen, maar fantasierijk gecombineerde "Woonlandschappen", zoals men toentertijd graag zei. En dat klopt ook: Je kunt een fauteuil aan de addiform toevoegen, ofwel "adderen", of een hoek cre‘ren. Fauteuils kunnen zowel los als in combinatie met een salontafel als tussenelement worden neergezet. Ook zijn combinaties mogelijk met een bank en een hoeksalontafel aan het uiteinde, of met..., of... Ja, en de bank kan zelfs uitgeklapt worden tot een comfortabele extra slaapplaats. De addiform: eenvoudig, strak, zakelijk en tegelijkertijd mooi en praktisch. Wie dit meubelstuk tegenwoordig – 50 jaar later – bekijkt, zal verbaasd zijn hoe modern, hoe "tijdloos" de addiform is en hoe consequent Rolf Benz toen al de tijdgeest en het gevoel van ruimte vertaalde. Sinds de jaren 50 geldt voor Rolf Benz: Zo flexibel en beweeglijk als de mens in zijn hoofd is, zo flexibel en beweeglijk moeten ook de meubels in zijn woonomgeving zijn.