Alexa Thelen

Alexa Thelen

Alexa is een Duitse kunstenares die sinds 2015 in Den Haag woont. In haar jeugd heeft ze vaak portretten met grafiet getekend, maar eerst in 2011 begon ze met schilderen in acryl. Ze schilderde toen vooral portretten en gezichten van steden en gebouwen in een pop-art stijl. Deze waren snel zo populair dat ze vele opdrachten kreeg en besloot haar website popartizer.com op te richten.

Alexa Thelen New York  Alexa Thelen jongeman  

 Alexa Thelen collage   Alexa opdracht hond  Alexa Thelen Dubaij

Na verloop van tijd was pop-art niet meer genoeg voor haar en wilde ze meer leren over het schilderen. Ze ging naar de Europese Kunstacademie te Trier, waar ze acryl schilderen bij Mick Starke en portretschilderen bij Roland Satlow studeerde. Sinds die tijd schildert Alexa ook op andere manieren, zoals realistisch en collages. Daarnaast maakt ze nog steeds veel opdrachten voor haar klanten. 

Ze heeft een duidelijk zichtbaar gevoel voor details, wat uitdrukking vindt in haar verzamelde werken. Vaak lijkt het bijna als of je een beeld van een ansichtkaart voor je ziet, maar er is steeds een bijzonderheid in haar schilderijen - verschillend van het gewone - dat de toeschouwer dwingt, alles een beetje anders te bekijken, het perspectief te wisselen en afstand te nemen, en er weer in te duiken op een andere wijze. Dit is voor haar het belangrijkste verschil – het verschil tussen kunst en pure decoratie.

Alexa Thelen Voldersgracht Delft  Alexa Thelen Oude Jan Delft